Számlázó program 2017

A 2017 -es számlázó program frissítéseink leírása.

Számlázó program 2017 : A számlázó, raktárkezelő és készletnyilvántartó programjaink 2017-es frissítéseinek összefoglalását mutatjuk be ezen az oldalunkon. Legfelül mindig a legfrissebb verzió leírása található. Lefelé görgetve idősorrendben visszakereshetők a frissítésekben történt változások. A 2017 -es évre kiadott számlázó programok verziószáma az évszámra utaló 17-el kezdődik.

Az oldalon található videók megtekintésekor javasoljuk a teljes képernyős nézetet, melyet lejátszás közben a jobb alsó sarokban lévő négyzetre kattintva kapcsolhat be.

17.1.0 verzió KerSzám Gold

Jövedéki termék értékesítés változásai. Újdonság az energetikai termékek mellett az alkoholos termékek (pélinka, sör stb.) és a borászati termékek (bor, habzóbor stb.) kezelése. További jövedéki számlázás információ.

17.0.6 verzió (2017.06.30)

Módosítások, javítások:

 • NAV ellenőrzési XML fájlban módosítás: A törvényben leírt egyik ritkán használt adattípus érték megadási formája nem egyezik a gyakorlatban használt NAV ellenőrző program által kívánt formától. Több ilyen XML-es ellenőrzés történt már ügyfeleinknél, de most az egyik ügyfelünknél tartott NAV vizsgálat során derült ki az eltérés, mert náluk szerepelt ilyen adattípus is a fájlban. Ennek az adattípusnak a megadási formáját módosítottuk az export fájlban az ellenőrzés során használt NAV-os program által elfogadott formátumára.
 • Csoportos ármódosítás ablakban a szűrő fülön csak a főcsoportot lehetett megadni, alcsoportokat nem. Javítottuk.
 • Bizonylatkészítés ablakok nyitásakor a legelső vevő ársora nem frissült. Javítva.
 • EKÁER feladás fogad 0 értékű sort, ezért a modulban mi is engedélyeztük ennek feladását.

Az új program verziók 17.0.6. illetve a Mikro Számlázó 17.0.2.

17.0.4 verzió (2017.04.03)

2017.04.01-03. körül megjelent Windows frissítés elrontott egy általunk is használt system fájlt.
Ma több Felhasználónk is jelezte a problémát, mely Windows 7, 8 és10 rendszereken is jelentkezett.
Az elrontott sysinfo használata helyett gyorsan más megoldást kerestünk így kikerültük a használatát és ezzel a problémát azonnal elhárítottuk
"Köszönjük" kedves Microsoft, hogy 15 éve meglévő és használt rendszerfájlt ilyen "jól sikerült" frissíteni!

A probléma kiküszöbölése érdekében minél előbb frissítsen a 17.0.4-es számlázó program verziókra.
Szintén frissítésre szorul a WebKer és WebTesz program is a 17.0.4 verzióra.
A MikroSzámlázó programot nem érintette (nem használta a sysinfot) a probléma

17.0.3 verzió (2017.02.23)

Új funkciók és javítások.

 • Előlegszámla lista excel-be exportálható.
 • Csekkes fizetési módú egyedi számlák kérésre csekkes lapra nyomtathatók.
 • Árajánlat keresésben képes PDF-be nyomtatás hiba - javítva.

17.0.2 verzió (2017.01.14)

Ez a frissítés új funkciókat, módosítást és javításokat tartalmaz.

Kivonatos felsorolás:

 • Árajánlat készítése termék képekkel.
 • Árlista készítése termék képekkel.
 • Értékesítési eredmény szűrő gyártó szűrési lehetőséggel bővtve.
 • Beszerzési adatok szűrő gyártó szűrési lehetőséggel bővítve.
 • Beszállító toplista lekérdezés ablak.
 • RLB könyvelési modul export vevő adószám átküldésével bővítve.
 • Gyors bizonylat keresés év váltás hiba javítva.
 • Devizás előleg számla tizedesjegy esetén kerekítés hiba javítva.
 • E-mail küldés TLS titkosítással is lehetséges.
 • Beszerzői árajánlat kérés nyomtatás hiba javítva.

Megjelent a 17.0.1 verzió, mely a 2017-es számlázási változásokat is tartalmazza. (2016.12.21.)

100.000 Ft-os ÁFA tartalom figyelése és adószám bekérése a számlákra.

2017.01.01-től két vállalkozás között létrejött 100.000 Ft adótartalmat elérő számlákon kötelezően szerepeltetni kell a vevő adószámát. Programjainkba beépítettük az adószám figyelését és szükség szerint bekérését. Már 370 eFt nettó értéknél szükség lehet rá. Ezeket a számlákat az ÁFA bevalláson is szerepeltetni kell. A számlázó programban lekérdezhetők ezek a számlák, a bevallás megkönnyítéséhez. Minden számlázó programunkba bekerült az adószám figyelése. (A Mikro Számlázóba is.) Az alábbi videón tekintse meg az adószám figyelés működését. 

Előleg számlákkal kapcsolatos NAV állásfoglalás miatti változás

A NAV ellenőrzési XML fájl miatt nem kezelhetők az olyan előleg és végszámlák, melyet a felhasználók manuálisan készítenek a számlázó programban. A NAV állásfoglalást adott ki az XML fájlban az előleg és végszámlák jelölésére. Előleg számlát kezelő programjainkban ez eddig is így volt. Viszont kisebb programjainkban vélhetően többen manuálisan készítettek előleg és végszámlákat, ami így az XML-ben nem jelezhető. Ennek a problémának a feloldására a kisebb számlázó programjainkba is grátisz beépítettük az automatikus előleg és végszámla kezelést. A következő számlázó programokban kezelhető előleg és végszámla: Eddig is volt (SzámNagyker, SzámKisker, KerSzám Gold, KerSzám Silver)  a 17.0.1. verziótól KerSzám Light, Mini-Kalmár, EU Számla-Raktár, EU Szolgáltató és SzolgSzám. (A KészletŐr sorozat és a Mikro Számlázó továbbra sem tartalmaz előleg számla készítés funkciót.)

Beszerzői megrendelés és árajánlat kérés

A beszerzési folyamatokban is használható a kiadásoknál  már bevezetett csomagolási egység szerinti tétel felvétel. Bővebben lentebb olvashat róla.

Fontos változások 2017. január 1-től a számlázásban. (2016.12.07.)

Figyelje oldalunkat! 2017.01.01-től két vállalkozás között létrejött 100.000 Ft adótartalmat elérő számlákon kötelezően szerepeltetni kell a vevő adószámát. Eddig ez az összeg határ 1.000.000 Ft volt. Programjaink ezt eddig is kezelték.
A két ünnep között fogjuk kiadni, azt az új már készen álló számlázó program verziót (17.0.1.), mely segíteni fogja a változás könnyű betartásában. Jelenleg ez nem szükséges, mert most még az 1 mFt-os határ van érvényben. A frissítés megjelenésekor pontosan bemutatjuk a változást és használatát. Ez a változás az előkészülete lehet a 2017.07.01-től várható OnLine számla beküldésnek a NAV felé. Ennek pontos szabályozása és mikéntje viszont még nem jelent meg. Amikor a jogszabály megjelenik, akkor a számlázó programjainkat ellátjuk az OnLine számla beküldés funkcióval is. A NAV odalán megjelent cikk.
2017. január 1-től, Ön és kollégái is tartsák maguknál a vállalkozás adószámát, ha nem tudják fejből! Már 370 eFt nettó értéktől szüksége lesz rá, ha szeretné költségként elszámolni a beszerzés számláját.
Természetesen ha már rendelkezik 2017-es frissítési kóddal, bérletes vagy egy éven belül vásárolt számlázó programja van, akkor ingyenes a számlázó program frissítése, megrendelni sem kell. Ha Önnek nincs még 2017-es kódja, és fizetős kategóriába esik a frissítése, akkor kérjük rendelje meg az oldalunkon.
Olyan programot használ, ami eddig sem volt képes erre és a fejlesztője még csak nem is tájékoztatta a változtatásról?
Akkor itt az ideje Provimax számlázó programra váltania, ami biztosítja ezt! Még az ingyenes számlázó programok is!

A NAV új tájékoztatója a cím felbontással kapcsolatban (2016.12.02.)

Kötelező a címek megbontása az adóhatósági ellenőrzésre bekérhető XML fájlban az új NAV állásfoglalás szerint. Olyan programot használ, ami nem képes erre és a fejlesztője még csak nem is tájékoztatta a változtatásról? Akkor itt az ideje Provimax számlázó programra váltania, ami biztosítja ezt is! Részletesen itt olvashatja el a NAV XML cím felbontásról szóló cikkünket.

Frissítési díjak

Bérletes és egy éven belüli vásárlóknak a frissítés ingyenes és megrendelni sem kell, A frissítő program detektálja az ingyenességet.
A egy éven túl vásárolt programhoz a frissítési díj a megfelelő számlázó program leírási oldalán olvasható. A frissítést megrendelheti. A megvásárolt frissítőkód a 2017-ben megjelenő összes 17-es verziószámú frissítéshez használható! Amennyiben már rendelkezik 2017-es frissítő kóddal nem kell újra megvásárolnia és megrendelnie sem.

Újdonságok a 2017-es számlázó program verziókban. Verzió szám: 17.0.0 (2006.11.29.)

Rövid kivonatos felsorolás:

 • Devizás előleg számla készítése.
 • Összefűzött szállítólevél és kiadási jegyzék.
 • Szabadon definiálható eszköztár a gyors használat érdekében.
 • Termék tulajdonságok létrehozása, kezelése és szűrési lehetőségek a jellemzőkre.
 • Áruszűrés bővítve a termék jellemzőkkel és a belső azonosítóval.
 • Termék csomagolási egységek megadása és azok konvertálása. (Bevételezés, számla, szállítólevél készítése során.)
 • Raktáros kiadásnál a tárolási hely megjelenítése kiegészítve a csomagolási egységek megjelenítésével.
 • Devizás számla teljesítési dátumához automatikus árfolyam aktualizálás, rákérdezéssel.
 • Árukísérő szállítólevél megjeleníti nyomtatva a kiszerelési és súly adatokat is.
 • Termék felvétel, módosítás ablak is teljes méretre nagyítható.
 • Blokknyomtatón termék megjegyzés feltüntetése.
 • BullZip PDF printer támogatása.
 • Kulcs-soft könyvelés feladás modul.
 • Az ingyenes Mikro Számlázó programból minden korlátozást kivettünk.
 • WebKer és Webtesz webáruház illesztők 2017-es verziók.

Devizás előleg számla készítése

Az előleg számlát kezelő programjainkban mostantól a forintos előleg számla kiállítása mellett devizás előleg számla kiállítására is lehetőség nyílt. A devizás számla készítés elérhető a menüben, eszköztárra vagy az aszatalra helyezhető ikonnal is.

Összefűzött szállítólevél és kiadási jegyzék

Az összevont szállítólevél és kiadási jegyzék mellett igényként jelentkezett, hogy az azonos termékek összevonása nélkül, az eredeti bizonylatoknak megfelelően felsorolt tételek legyenek egymás után. Azaz a program csak fűzze egymás után a kiválasztott bizonylatok tételeit. Az így készített számla papírt nem takarít meg, de a felmerült kéréseknek megfelelően elkészítettük. A videón az összevont és összefűzött módszer különbségét tekintheti meg.

Szabadon definiálható eszköztár a gyors használat érdekében

Sokan kérték, ezért felfrissítettük az eszköztárakat, melyet most szabadon a saját igényeire szabhat választhat. Minden bejelentkező felhasználónak külön egyedi menüsora lehet!

Szabadon szerkeszthető eszközsor

Termék tulajdonságok létrehozása, kezelése és szűrési lehetőségek a jellemzőkre.

Termékek különböző csoportosított jellemzőkkel és tulajdonsággal láthatók el. Megkönnyítve így a vevő számára leginkább megfelelő termékek gyors megtalálását. A kapcsolódó webáruházakba is használhatók ezek az adatok, melyek segítik a vásárlót a keresett termékek könnyű megtalálásában. A videón megtekintheti a használatát. A WebKer webáruház illesztő program kiküldi ezeket az adatokat is a webáruházaknak.

Termékcsomagolási egységek megadása és azok konvertálása

Értékesítés és bevételezés során megadhatók a csomagolási egységek, melyeket automatikusan az alapértelmezett mennyiségre átvált a program. A bizonylatokon feltünteti a csomagolási egységek szerinti bontást is.
A termék extra adatainál korlátlan csomagolási váltó egységet adhat meg. Az árukisérő szállítólevélen és a raktáros kiadásban is megjelennek a csomagolási egységek.

Devizás számla teljesítési dátumához automatikus árfolyam aktualizálás, rákérdezéssel.

A tárolt árfolyam adatok alapján a megváltoztatott teljesítési dátum során találkozhat ezzel a kérdéssel. Ne felejtse el, hogy az MNB-n kívül több bankhoz is használhatja az automatikus árfolyam lekérdezést.

BullZip PDF printer támogatása

A beépített Provimax pdf és a külső akár ingyenes BullZip PDF nyomtató között lehet választani. A Provimax pdf nyomtató gondot okozhatott olyan felhasználóknál, ahol a windows "Felhasználói fiók" védelme nem volt alacsony szintre állítva. Az elindított külső programra folyamatosan rákérdezett. Lassítva vagy nem megfelelő válasz esetén blokkolva a pdf nyomtatást. A BullZip Pdf nyomtató alkalmazásával ez kiküszöbölhető. A BullZip ingyenes (Free) Pdf nyomtató program letölthető http://www.bullzip.com/ oldalról. Az ingyenes verzió letöltését egyre jobban eldugják és a Trial verziót helyezik előtérbe. Ha esetleg nem találja a Free verziót megnézheti a videón, illetve a beállítását is.
Fontos, hogy ez globális beállítás a programban. Azaz, ha hálózatos módban használják a programot, akkor minden olyan gépen ahol PDF nyomtatás történhet telepíteni kell a BullZip drivert!

Kulcs-soft könyvelés feladás modul

Könyvelés feladási moduljaink kiegészültek a Kulcs-soft programok számára végző feladással. A modul külön rendelhető. Ára 20.000 Ft + áfa

Kulcs-soft könyvelés feladás modul menüpont

A megjelenő ablakban a beállítások elvégzése után a Kulcs-soft könyvelő programoknak exportálhatók a bevételi számlák.

Kulcs-soft könyvelés feladás

Az ingyenes Mikro Számlázó programból minden korlátozást kivettünk

A 2017-es irányelvünk szerint az ingyenes számlázó program is ugyanazt a funkciókat tartalmazza, mint a normál verzió. Az adatmentés, visszatöltés, excel importok és módosítások használhatók az új verzióban. A számlák alján a honlapunkra utaló szöveget helyeztünk el. A frissítése ingyenes.

WebKer és WebTesz programok frissítése

A webáruház illesztők a 2017-es számlázó programokhoz igazodva átküldik a termék jellemzőket és jellemző csoportokat is. A frissítésük ingyenes.

Frissítések letöltése

A frissítések letölthetők honlapunkról, vagy a számlázó program rendszer menüjében megtalálható Program frissítés menüponttal indítható.

Belső frissítés használata

Külső frissítés használata

Ha hálózati meghajtó hibát jelezne a frissítés

Kép galéria

 

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]