Gyakran ismételt kérdések

Figyelmébe ajánljuk a bemutató - oktató videós oldalunkat és a Tudástár oldalunkat is.

Tartalomjegyzék


Miért nem indul el a program?

Előfordulhat, hogy Ön korlátozott felhasználóként van belépve a Windowsba és nem engedélyezett program telepítése. Ebben az esetben Letöltés után indítsa el a setup szoftvert RENDSZERGAZDA MÓDBAN (XP,2000,98), Windows 7 - 8 - 10 - Vista esetén FUTTATÁS RENDSZERGAZDAKÉNT és  járjon el a telepítő keretprogram utasításai szerint. A programjainkat Windows 7 - 8 - 10 - Vista esetén első indításkor RENDSZERGAZDAKÉNT futtassa, hogy a könyvtárait és a fájlait létre tudja hozni.
Bemutató videó

Mi a teendőm a program első használatba vételekor?

1. NAV bejelentés 2. Rendszer - Év Nyitás-Zárás 2. Törzsadat - Áruk és Partnerek felvétele 3. Nyitó bevételezés elkészítése Bemutató videó

  1. NAV-nak be kell jelentenie a használatba vett programot.
  2. A program használatba vétele előtt első teendőnk legyen megnyitni az adott évet, ugyanis ez a művelet fogja megnyitni a raktárkartont, mely nélkül nem tudunk kiadást, sem bevételezést végezni. A frissen telepített program az évnyitást elvégző ablakot feldobja, Önnek csak a Nyitás gombot kell megnyomnia, amennyiben helyes az évszám. (A dátumot a program a Windows-ból veszi)
  3. A törzsadatok feltöltése legyen a következő lépés, itt kell felvenni pld. az áruinkat, s azok tulajdonságait mint árak, besorolás, cikkszám, csoportosítás stb. ez az adatbázis megmarad, így egy eladáskor az itt felvett áruk közül csak ki kell választani a megfelelőt. Lehetőség van áruadatokatvevőket és beszállítókat importálni a programba.
  4. Raktár kezeléssel is rendelkező programjainkba nyitó bevételezéssel tudjuk felvenni a jelenlegi, a program használata előtti árukészletünket, ehhez egy bevételezést kell kezdeményeznünk, ahol saját cégünket állítjuk be beszállítónak és a bizonylatnál szállítólevelet választunk és szám helyére beírjuk, hogy nyitó (visszakeresés végett), elvégezzük a bevételezést a Nyomtat-Tárol gomb megnyomásával zárjuk. A bevételezésbe lehetősége van TAB-al tagolt TXT fájlból is beolvasni az adatokat.

A bevételezésnél miért nem kerülnek a raktárba a bevételezett áruk?

A bevételezést le kell zárni a Nyomtat gomb megnyomásával! Sokan a visszalép, majd a kilép gomb megnyomásával tekintik befejezettnek a bevételezést, de ezt a program a bevételezés eldobásának értelmezi és erre rá is kérdez! Aki a bevételezést nem kívánja kinyomtatni - bár szerintünk jobb, ha összetűzik az eredeti bizonylattal - az állítsa be a program beállításban a bevételezési példányszám nyomtatást 0-ra. Ebben az esetben is a nyomtat gombbal kell lezárni a bevételezést, de nyomtatás nem történik, vagy kapcsolja be a Printer választót és a nyomtató választó kérdésnél válassza a mégsem lehetőséget.

Mi az a gyorsbevét?

A gyorsbevételezéssel olyan termékeket tudunk átmenetileg raktárra helyezni, ami nincs bevételezve, de már eladnánk. A gyorsbevétek a valós bevételezés után kiegyenlíthetők, így áll helyre a valós készlet.
Videós bemutató

Hogyan működik az árukeresés?

Az árulisták felett mindig található egy kereső mező. Ez a mező a begépelt adatokat jeleníti meg, belekattintani nem lehet. A rácshálóban álljunk a kívánt mezőre (pl. árunév, cikkszám, vonalkód stb.) és kezdjünk el gépelni. A program a gépeléssel szinkronban keres az adott oszlopban. Használhatók a javító billentyűk. A Backspace töröl egy beírt karaktert, míg a DEL billentyű az összes beírt karaktert törli. A vonalkódra keresés a vonalkód mezőben állva, csak a teljes számsor beírása után leütött ENTER billentyű után keres, mivel csak így lehet kompatibilis a vonalkód olvasókkal. Ellenben vonalkódolvasó esetén, elég ráolvasni a termékkódra. Lehetőség van, hogy a képernyőn látható rácsháló megjelenésének sorrendjét beállítsuk. Ha meg kívánja változtatni az oszlopok sorrendjét, akkor ragadja meg a fejlécet és húzza a kívánt helyre, majd a jobb egér gomb megnyomása után mentse el a beállítást. Ekkor legközelebb már a beállított sorenddel jelentkezik be az ablak.
Lehetőség van a terméknévben előfordulás keresésre is. Ez esetben csillag (*) karakterrel kell kezdeni a keresését. Így a terméknévben is keres a program, nem csak az elején. A következő termék keresése a billentyűzeten a LE nyilla l lehetséges.

 A vonalkód olvasót használhatok-e a programmal?

A program támogatja a vonalkódok használatát. Vonalkód olvasóból olyat válasszon, amely a billentyűzeten történő begépelést szimulálja. A kiadással foglalkozó ablakokban külön Vonalkód fület talál, melyen gyorsan és könnyen értékesíthet a vonalkódok használatával.
Bemutató videó

Hogyan tudom a cég logoját elhelyezni a számla fejlécében?

A grafikus fejléc választásánál az ön logoját előzetesen cégünkkel el kell készítetni, amelyet a programba integrálhat fájlból a Rendszer - logo adatok olvasásával. A következő formátumban tudunk logot fogadni: CorelDraw 5-8-ig (cdr), Bitmap (bmp), JPEG (jpg), GIF (gif). Az e-mailen elküldött logoból, létrehozzuk a beolvasható fájlt. Ennek díja: 4.000 Ft + áfa. Ezek után a Rendszer menü programbeállítás ablakban a kiválaszthatja, hogy bizonylatai szöveges vagy grafikus fejléccel készüljenek el. Grafikus fejléc esetén nem használható a bankszámlaszám választás. Több számla esetén a grafikus adatokkal együtt kell ezeket feltüntetni.

Képernyőn megjelenő parancsikonok bővítése, kép cseréje

Az aktív munkaasztal teljesen testre szabható. A részletes bemutatása itt olvasható.

Van-e lehetőség több példányban számlát nyomtatni?

Természetesen. A Rendszer-Programbeállítás menüben lehet megadni, hogy hány példányban szeretnénk nyomtatni, sőt külön megadható a készpénzes és az átutalásos számlák példányszáma is!

Nem szeretném a bevételezést kinyomtatni, mit tegyek?

A számlanyomtatáson kívül a többi bizonylatnál lehetőség van a Rendszer-Programbeállítás menüben beállítani a nyomtatás példányszámát nullára, de ne felejtsük el, hogy ilyenkor is a Nyomtat-Tárol gomb tárolja el az adatokat. Másik megoldás, ha a program feldobja a nyomtató választó ablakot, akkor kattintson a Mégsem (Cancel) gombra, vagy nyomja meg az ESC billentyűt.

Szeretném ha a Tételfelvételnél a Vonalkód mező lenne az első, mit tegyek?

A programban a rácsháló oszlopainak sorrendje szabadon módosítható. Ehhez a következőképpen kell eljárni: álljon az oszlop nevére, míg az egérkurzor lefele mutató fekete nyíl alakot vesz fel, ezt követően a bal egérgomb lenyomva tartásával, húzza az oszlopot a kívánt helyre majd a jobb egérgombos menüben mentse a beállítást.
Bemutató videó

Már élesítettem a programot, de még mindig demo-val tudok belépni, miért?

A program jelszóval védett a nem kívánt beavatkozás elkerülése érdekében, a "demo" csak egy felhasználónév, ez megmarad mindaddig amíg a Rendszer - Felhasználók - Módosítás-Törlés menüvel nem törlik. Mielőtt azonban ezt a "felhasználót" végleg eltávolítaná ne felejtsen el felvenni egyéb felhasználókat, mert egyébként nem fog tudni belépni a programba. Ezen kívül javasolunk felvenni egy rendszergazda jogokkal bíró felhasználót is, mivel csak ennek a jogosultságnak a birtokában tud belépni a Rendszer menübe. 

Nem jelenik meg a tételhez fűzött megjegyzés a bizonylatokon, miért?

Minden egyes bizonylatra felvett tételhez korlátlan megjegyzés fűzhető, mely később szűrhető, visszakereshető. Ehhez a kiadásra kerülő tétel kiválasztása után a megjegyzés mezőbe kell lépni és a szöveg felvitele után kell a Felvesz gombot megnyomni. Ha elfelejtette megadni lehetőség van a Tételek fülön belül is megtenni a szükséges módosításokat és a Tárol gombbal elmenteni.

A telefonszámom, bankszámlaszámom stb. megváltozott, hogyan tudom módosítani?

Felhasználói módosításra csak szöveges fejléc esetén van lehetőség, amennyiben logót használ csak mi tudjuk Önnek elvégezni a szükséges változtatásokat. Szöveges fejléc módosítása esetén a cég nevén kívül minden adat megváltoztatható, ehhez lépjen a Súgó - Regisztráció menübe és adja meg a regisztrációs lapon szereplő azonosító és ellenőrző kódot, melyet követően a megnyíló ablakban a módosítások elvégezhetők és tárolhatóak.

Hogyan tudom kinyomtatni a programból a vonalkódokat?

A vonalkódnyomtatás a Bevételezés menübe került, mivel a programmal generáltatott belső vonalkódos termékekhez az adott bevételezés tételeinek függvényében nyomtatható vonalkód. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha olyan bevételezés készül amelyen szerepel belső vonalkódosnak definiált termék pld. 5db alma, ekkor a Bevételés - Vonalkódnyomtatás mezőben ki kell választani a bevételezés számát és a Nyomtat gombot megnyomva elkészül az 5 db alma kettessel kezdődő vonalkódja a programban megadott etikett címkére. Tehát csak a generált vonalkódokat tudja a program kinyomtatni, ha az áruhoz nem ilyen vonalkód tartozik ennek nyomtatása csak a LabelMaster programunkkal lehetséges!
Bemutató videó 

Elrontottam egy számlát mit tehetek?

A visszárut hogyan kezeli a program?

Ha a programmal kiadott árut részlegesen vissza kell valamely oknál fogva helyezni a raktárba, ekkor indítsuk a szükséges bizonylatkészítést és a Tételfelvétel ablakba a visszaadott árut mínusz darabszámmal adjuk ki, melynek következtében az áru visszakerül a raktárba. Konkrétan ha pld. 10 db almát kiszállítunk szállítólevéllel egy boltba, de nem vesznek át csak 1 db-ot , akkor készítsünk a boltot kiválasztva egy új szállítólevelet, amelyen a maradék mínusz 9 db almaként szerepel. Ezt követően a végszámlát elkészítésekor az Összevont szállítólevél számlázást indítva csak a ténylegesen átvett 1db alma fog a számlán szerepelni, amennyiben ugyanazt az árut választottuk ki. A fenti videó végén is megtekinthető.

Számlát szeretnék készíteni, de program kiírja, hogy a megadott nap még nem lett megnyitva?

Több programunk házipénztárat kezel, melyhez szükséges minden esetben az adott napot megnyitni, ha ezt a napot lezárjuk semmilyen bizonylat nem készíthető. Tapasztalatból tudjuk, hogy felhasználóink véletlenül is lezárják a napot ez legegyszerűbben úgy ellenőrizhető, hogy ha a Pénzár - Nyitás-Zárás menübe belépve a Zárás gomb helyett ugyanazon a Napon Nyitás gombbot látjuk és rákattintva hibaüzenetet kapunk, ilyenkor biztosan lezárásra került a nap.

Hogyan kell a programot hálózatos használatra telepíteni?

A hálózat fizikai kiépítésének biztosítása után, a programunk hálózatos működésre alkalmas. Önnek annyi példányban kell megvásárolnia a program licencét ahány gépen egy időben használni kívánja, de lehetősége van ingyenes, un. egygépes hálózati azonosító igénylésére is. A következő lépések betartásával könnyedén beállítható a hálózati működés. Nézze meg a beállítást a videón!
Bemutató videó

Számla, Árajánlat, Szállítólevél stb. küldése e-mailben.

Programjainkból közvetlenül küldhet e-mailben eredeti bizonylatokat és másolatokat a partnereinek. A program generálja a pdf fájlt és e-mailben is külső levelező program nélkül elküldi.

E-mail beállítás

E-mailes számla küldése posta nélkül

Rendszeres számlák küldése E-mailben posta nélkül

Kérjük tekintse meg itt a megoldást.

Hogyan tudom az előlegszámlát a végszámlán jóváírni?

Az előlegszámla lehet készpénzes vagy átutalásos. Készpénzes esetben az első lépés, hogy a program pénztár menü - előleg számla fogadás menüben elvégezzük az előlegszámla fogadását. Ha  készpénzes volt akkor elkészül a bevételi pénztárbizonylat és az előleg a végszámlán jóváírható. Átutalásos esetén fogadni kell a pénzügyben, tehát a pénzügy-beérkezett utalások menüben kiegyenlítettnek kell minősíteni. 

Polccímke készítése

Kérjük tekintse m​eg itt a megoldást.

AVAST víruskeresőt futtató felhasználóknak

Ennek a víruskeresőnek van egy olyan opciója, melyben az elindított alkalmazást "Zárt környezett" módban indítja el. Az így elindított programok képtelenek a saját fájljaikba írni, illetve új fájlokat létrehozni. Ez a mód teljesen inkompatibilis a programjainkkal! A programjainkat "Normál" módban kell elindítani. Ezt a beállítást jegyeztesse meg az Avast szoftverrel! Az alábbi videón megtekintheti a beállítást.
Bemutató videó

Nyomtatót akarok választani nyomtatás előtt

A bizonylat nyomtatása előtt a nyomtató gomb felett talál egy Nyomtató? nevű jelölő négyzetet, ha ezt kipipálja, akkor a nyomtató választó ablak megjelenik. Ha nem jelöli ki, akkor a Windows alapnyomtatóra nyomtat a program. A beállítást bizonylattípusonként megjegyzi a számlázó program.

Próbálja ki számlázónkat webáruházunkkal együtt ingyenesen!

  • Ingyenes próbaidő!

  • 2015-ös webáruház motor!

  • Saját domain köthető hozzá!

  • Mobilra optimalizált!

Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]