Gyakran ismételt kérdések

GY.I.K

Figyelmébe ajánljuk a bemutató - oktató videós oldalunkat és a Tudástár oldalunkat is.

Miért pont Provimax számlázó program?

Kínálatunk az ingyenes számlázó programtól a komplex ügyviteli számlázó, raktárkezelő, készletnyilvántartó programokig, felhős online számlázó program rendszereken keresztül több lépcsőben fedik le a felhasználók igényeit. Több számlázó és készletkezelő programunk ingyenes változatban is elérhető. Számlázó rendszereink több féle automatikus webáruházhoz is kapcsolhatók. Mindezek ismeretében érthető, hogy miért kiváló választások a Provimax számlázó, készletnyilvántartó programok. Levesszük a válláról a NAV online feltöltés terheit. Gyorsan és egyszerűen megoldhatja ügyviteli rendszerét. Technikai támogatásunk megoldja felmerülő kérédseit. 1996 óta fejlesztünk számlázó programokat, értünk hozzá.

NAV online számla feltöltés?

Automatikusan végzi a program a számla feltöltéseket. A NAV-tól érkező válaszokat is feldolgozza a háttérben. Figyelmeztet, ha valamilyen hibát vagy figyelmeztetést jelezne a NAV a feltöltött számlával kapcsolatban. Csak azokat a számlákat töltjük fel, amit a törvényben előírtak. NAV online számlával fogalakozó oldalunk.

NAV adóhatósági ellenőrzés funkció?

Igen. A 2016 óta bevezetett ellenőrzési XML formátumú adatszolgáltatás a kezdéstől elérhető programjainkban.

NAV formátumú cím megadás vagy egyszerűsített cím használata?

Választhat a programban a NAV formátumú és normál cím megadás között. Az alpértelmezett a NAV formátum, mivel a NAV állásfoglalása alapján ez a preferált. Átállítása lehetséges ezen az oldalon leírtak szerint.

Van-e garancia a számlázó programokra?

Igen. 3 hónap fizetési határidővel és elállási joggal rendelheti meg programjainkat. Részletek.

A kötelező kézikönyv?

A kézikönyveket a frissítésekkel folyamatosan aktualizáljuk és letölthetők.

Támogatás?

Bérelt programok esetén a támogatást is tartalmazza a bérleti díj.

Ingyenes verziók?

Több számlázó, készletnyilvántartó programunk használható ingyen. Ugyanúgy működnek, mint a bérelt verziók. További információk

Frissítések?

Programjainkat folyamatosan frissítjük, új funkciókkal és követjük a jogszabály változásokat. Bérletes felhasználóknak nincs frissítési díj. Frissítési oldal.

Bérelhető programok?

Igen, programjaink bérelhetők. Bérletes konstrukciókról.

Mi a teendőm a program első használatba vételekor?

bahis siteleri 2022

1. Regisztrálás 2. NAV online számla rendszerhez csatlakoztatás 3. Rendszer - Év Nyitás-Zárás 4. Törzsadat - Áruk és Partnerek felvétele

Hogyan tudom telepíteni a programot?

A program telepítése egyszerű, nem szükséges hozzá különösebb ismeret. Videón megtekintheti.

Használható KATA-s (Kisadózó) számla készítésre a program?

Igen. A program regisztrációs ablakában beállítható a KATA-s számla kibocsátás. Ezután automatikusan a számlák fejlécére kerül az előírt "Kisadózó" jelzés. Amennyiben nem ÁFA körös kisadózó, szolgáltatásait és termékeit a Alanyi mentes áfakulccsal vegye fel.
KATA körből be- vagy kikerülést is kezeli a program. Egyszerűen a regisztrációban be-, kikapcsolható KATA kapcsolóval.

Pénzforgalmi elszámolású ÁFA esetén is használható a számlázó program?

Igen. A program regisztrációs ablakában beállítható a a Pénzforgalmi ÁFA elszámolás. Bekapcsolása esetén az előírt "Pénzfogalmi elszámolás" szöveg megjelenik a számla fejlécében. Figyelem a pénzforgalmi elszámolású ÁFA nem egyenlő az ÁFA körbe tartozás fogalommal. Tájékozódjon a könyvelőjénél mielőtt bekapcsolná!
A Pénzforgalmi ÁFA-ba be- vagy kikerülést is kezeli a program. Egyszerűen a regisztrációban be-, kikapcsolható Pénzforgalmi ÁFA kapcsolóval.

Fordított adózás?

Igen. A fordított adózású termékek vegyen is kezelhetők.

Hálózatban több gépen használható?

A hálózat fizikai kiépítésének biztosítása után, a programunk hálózatos működésre alkalmas. Önnek annyi példányban kell bérelnie a program licencét ahány gépen egy időben használni kívánja. A következő lépések betartásával könnyedén beállítható a hálózati működés. Nézze meg a beállítást a videón! Videó1, video2.

Használható interneten keresztül a számlázó?

Igen, de ehhez úgynevezett VPN kapcsolat szükséges. Szoftveres és hardvers (router) VPN megoldások is vannak. Mi is használjuk ilyen módon a számlázó programunkat. Ennek beállításához konzultáljon rendszergazdájával. A kifejezetten internetes, felhős online megoldáshoz fejlesztett számlázó programjainkat megtalálja a www.onlineszamlazo.com oldalunkon

Elektronikus számla készítés?

Igen, korlátlanul és ingyenesen készíthet elektronikus számlákat a számlázó programjainkban, Ezeket e-mailben küldheti el automatikusan a programból. (Kivéve a Mikro Számlázót)

Elektronikus számla áláírásának ellenőrzése?

Ezen az oldalunkon talál leírást és videót is róla.

E-mailben küldhetők a bizonylatok?

Igen, e-mailben PDF mellékletként módosítható sablon szövegek felhasználásával küldhet minden bizonylatot. (Kivéve a Mikro Számlázót)

Számla példányszámozás?

A példányszámozást (1. példány (eredeti), 2. példány (másolat) 3. példány (másolat) stb.) 2010. szeptember 27-től a számlán nem kell feltüntetni, így azt sem, hogy az eredeti vagy másolati példány.  (24/1995. (XI. 22.) PM rendelet 1/F. § (1) bekezdésének hatályon kívül helyezése 2010. szeptember 27-től) 
Ettől függetlenül sokan szeretik használni, mert segít a postázandó, könyvelőnek adandó példányok azonosításában. Programjainkban a Programbeállításban állítható egy kapcsolóval, hogy legyen-e számla példányszámozás vagy sem.

Előleg számla készítés?

Igen lehet előleg számlát készíteni, majd azt a végszámlán jóváírni. (Kivéve a Mikro Számlázót) Videó

Módosító számla?

Igen lehet módosító, sztornó vagy jóváíró számlát is készíteni. Videó

Számlával egy tekintet alá eső okirat?

Igen, annyira egy tekintet alá esik vele, hogy számlaként is készül el :) Lásd módosító számla.

Adószám alapján vevő adatok automatikus kitöltése?

Igen lehetséges.Tekintse meg a videót róla.

Testre szabható a program?

Igen. Testre szabhatók a gyors eszköztárak, asztali parancs ikonok és a megjelenítést végző rácshálók is. Az aktív munkaasztal teljesen testre szabható. A részletes bemutatása itt olvasható.

Hogyan tudom a cég logoját elhelyezni a számla fejlécében?

A grafikus fejléc választásánál az ön logoját előzetesen cégünkkel el kell készítetni, amelyet a programba integrálhat fájlból a Rendszer - logo adatok olvasásával. A következő formátumban tudunk logot fogadni: Bitmap (bmp), JPEG (jpg), GIF (gif). Az e-mailen elküldött logoból, létrehozzuk a beolvasható fájlt. Ennek díja: 4.000 Ft + áfa. Ezek után a Rendszer menü programbeállítás ablakban a kiválaszthatja, hogy bizonylatai szöveges vagy grafikus fejléccel készüljenek el. Grafikus fejléc esetén nem használható a bankszámlaszám választás. Több bankszámla esetén a grafikus adatokkal együtt kell ezeket is feltüntetni.

A vonalkód olvasót használhatok-e a programmal?

A program teljes mértékben támogatja a vonalkódok használatát. A kiadással foglalkozó ablakokban külön Vonalkód fület talál, melyen gyorsan és könnyen értékesíthet a vonalkódok használatával.

A visszárut hogyan kezeli a program?

Ha a programmal kiadott árut részlegesen vissza kell valamely oknál fogva helyezni a raktárba, ekkor indítsuk a szükséges bizonylatkészítést és a Tételfelvétel ablakba a visszaadott árut mínusz darabszámmal adjuk ki, melynek következtében az áru visszakerül a raktárba. Konkrétan ha pld. 10 db almát kiszállítunk szállítólevéllel egy boltba, de nem vesznek át csak 1 db-ot , akkor készítsünk a boltot kiválasztva egy új szállítólevelet, amelyen a maradék mínusz 9 db almaként szerepel. Ezt követően a végszámlát elkészítésekor az Összevont szállítólevél számlázást indítva csak a ténylegesen átvett 1db alma fog a számlán szerepelni, amennyiben ugyanazt az árut választottuk ki.

Polccímke készítése?

Igen, lehet polccímkét készíteni a megfelelő programokban. Tekintse m​eg itt

Termékdíjak kezelése?

Igen, a KerSzám Gold, SzámKisker, SzámNagyker és a Haszon Steel program kezeli a termékdíjakat és segít a bevallások elkészítésében is. Leírása

EPR - kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer kezelése?

Igen, a KerSzám Gold, SzámKisker, SzámNagyker és a Haszon Steel program kezeli a termékdíjakat és segít a bevallások elkészítésében is. Leírása

Jövedéki raktár kezelése?

Igen, a KerSzám Gold program kezeli a jövedéki raktárakat és termékeket. NAV vámtisztek sokszor engedélyezték már partnereinknél a használatát. Leírása

Beszerzői támogatások?

Igen, KerSzám Gold-tól rendeléseket, árajánlat kéréseket küldhet beszállítóinak.

Deviza, valuta kezelés?

Igen. A valutákat is kezelő programokban. Leírás

Árfolyam kezelés?

Igen automatikus árfolyam lekérdezést is beállíthat.

Webáruház kapcsolat?

Igen több automata frissítésű és rendelés fogadó webáruház kapcsolat használható. Saját webáruház pár perc alatt nyitható www.webaruhazam.hu

Könyvelő program kapcsolat?

Igen. Több elterjedt könyvelő programhoz is vásárolható átadási modul. (RLB, Kulcs-Soft,)
Az exportálható NAV ellenőrzési XML fájlt is olvassák a modern könyvelő programok. (Aronic, ComboSoft, HessynKettős, Infotéka, Könyvelness, Maxi-tax Winpro, Novitax, PénzSzám, stb)

Banki programmal kapcsolat?

Igen. Több banki programhoz megoldott az utalások feladása, illetve a beérkező utalások könyvelése importált fájllal. (OTP, Raiffeisen, CIB, UniCredit, Takarék Szövetkezet)

Pénztárgép kapcsolat?

A Micra pénztárgép család összeköthető a KészletŐr program családdal és a KerSzám sorozat a SIlvertől felfelé.

Blokknyomtató támogatás?

Igen. Egyszerűsített számla és a nem összekötött pénztárgépekhez részletező melléklet nyomtatható blokknyomtatóra is.

Súlyadatok?

Igen lehet súly adatokat rögzíteni és azokat a bizonylatokon feltüntetni.

GLS csomagfeladás?

GLS rendszeréhez kapcsolódva lehet gyorsan csomagcímkéket nyomtatni és a GLS rendszerébe bejegyezni. Az utánvétes összegek ezután könnyen könyvelhetők.
Szintén használható a GLS Connect program a számla adatok exportálásával adjuk át a címke adatokat.

Gyáriszám és garancia kezelés?

A SzámKisker, SzámNagyker programok tartalmazzák a gyáriszám és garancia kezelés funkciót.

Gyártás receptúra alapján?

A KerSzám Gold, SzámKisker, SzámNagyker, Haszon Steel programok tartalmaznak gyártást.

Termék jellemző tulajdonságok megadhatók?

Igen a megfelelő programok kezelik a termék jellemzőket.

Csomagolási egységek használhatók?

Igen. Több csomagolási egység is megadható egy termékhez.

Rendszeres számlákat készíthetek?

Igen. A KerSzám Gold és a HASZON programok tartalmaznak rendszeres számla készítést. A megadott minta és időköz alapján automatikusan tud rendszeres számlákat készíteni nagy mennyiségben, akár elektronikusan e-mailben küldve is.

Kell-e valamilyen adatbázis kezelő a programhoz?

Ezen az oldalon szereplő programjainkhoz nem kell külön adatbáziskezelő. telepítés után azonnal működnek. Adatbáziskezelőkkel dolgozó hibrid online számlázó programjaink az www.online-szamlazok.hu oldalunkon találhatók

Szükséges-e szerver beállítása hálózatos használat esetén?

Nem szükséges. Egyszerű Windows fájlmegosztással is működnek a több gépes rendszerben a programjaink. Természetesen lehet használni szervert is a közös adatok tárolására.
Haszon Online számlázó sorozathoz biztosítunk szerver elérést, helyi hálózaton egy gépre történő MySQL vagy MariaDB telepítésével is működhet.

 

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]