Számlázó program 2019

A 2019 -es számlázó program frissítéseink leírása.

Számlázó program 2019 : A számlázó, raktárkezelő és készletnyilvántartó programjaink 2019-es frissítéseinek összefoglalását mutatjuk be ezen az oldalunkon. Legfelül mindig a legfrissebb verzió leírása található. Lefelé görgetve idősorrendben visszakereshetők a frissítésekben történt változások. A 2019 -es évre kiadott számlázó programok verziószáma az évszámra utaló 19-el kezdődik.

Az oldalon található videók megtekintésekor javasoljuk a teljes képernyős nézetet, melyet lejátszás közben a jobb alsó sarokban lévő négyzetre kattintva kapcsolhat be.

Frissítési díjak

Bérletes és egy éven belüli vásárlóknak a frissítés ingyenes és megrendelni sem kell, A frissítő program detektálja az ingyenességet.
A egy éven túl vásárolt programhoz a frissítési díj a megfelelő számlázó program leírási oldalán olvasható. A frissítést megrendelheti. A megvásárolt frissítőkód a 2019-ben megjelenő összes 19-es verziószámú frissítéshez használható! Amennyiben már rendelkezik 2019-es frissítő kóddal nem kell újra megvásárolnia és megrendelnie sem. A frissítések letöltő oldala.

KerSzám sorozat új funkciók 19.0.6 verzióban (2019.05.27)

Banki feladás és kivonat könyvelésbe bekerült az UniCredit Bank fájljaink támogatása.
Takarék Szövetkezetek NetBank kivonatainak (beérkező utalások) könyvelése is elvégezhető.

Fejlesztettünk az excel, csv, txt fájl importokon.

Az új formátumok szabadabban használhatók importálásra, szinte megkötések nélkül. Nézze meg a videót.

 

NAV TLS 1.2 titkosítási protokoll támogatása (2019.04.03)

A most megjelent új verziókban ellenőrizhető az Ön gépén TLS 1.2 támogatása

KerSzám sorozat, EU sorozat, KészletŐr sorozat, Mini-Kalmár, SzolgSzám, SzámNagyker és SzámKisker. Új verzió: 19.0.5.
Mikro Számlázó. Új verzió 19.0.1.
HASZON sorozat. Új verzió: 19.0.3.

Célszerű minél előbb ellenőriznie a TLS 1.2 támogatást, hogyha nem lenne támogatott, akkor szükséges teendőket el tudja végezni!

Részletes leírás a TLS 1.2-ről és a tesztelésről az  online számlázás oldalunkon olvasható.

KerSzám sorozat új funkciók a 19.0.5 verzióban (2019.04.03)

Takarékszövetkezet NETBank feladási forma

A banki utalás átadásba bekerült a Takarékszövetkezet forma. Az export fájl készítési folyamatát előbbi cikkeinkben és videókban nézheti meg. Az elkészített export fájlt a NetBank felületén az alábbi beállításokkal lehet importálni:

White Paper opciós modul

A modulok menüben kapott helyet az a beállítási lehetőség, mellyel kikapcsolhatja a program készítőire történő hivatkozásokat.
Beállítható a bizonylatok láblécéről, illetve a programból küldött e-mailek esetén az e-mail láblécében megjelenő hivatkozások levétele.
A White Paper modul havi díjáról e-mailben érdeklődhet.
White Paper modul

 

NAV online 1.1 frissítés (2019.03.19)

Érintett számlázó programok:
KerSzám sorozat, EU sorozat, KészletŐr sorozat, Mini-Kalmár, SzolgSzám, SzámNagyker és SzámKisker. Új verzió: 19.0.4
Mikro Számlázó. Új verzió 19.0.0
HASZON sorozat. Új verzió: 19.0.2

NAV online számla feltöltés 1.1 verzióra átállás.

Legkésőbb 2019. május 1-től minden számlázó programnak az 1.1-es verzió szerinti XML fájlt kell előállítania és feltöltenie a NAV rendszerébe.
A NAV rendszere jelenleg mindkét verziójú változatot elfogadja. Május 1-től viszont csak az 1.1-t fogja elfogadni.

A módosítást elkészítettük az új 1.1-es feltöltést a frissítés után végzi a program.

Részletes leírás az NAV 1.1 verzióról az  online számlázás oldalunkon olvasható.

Szkennelés és PDF csatolás

Bizonylatokhoz eddig is lehetet szkennelni dokumentumokat. (Például Bevételezéshez a beszállító számláját.)
Mostantól PDF fájl is csatolható szkennelés nélkül.

Jogosultságok változása

Terméknév és vonalkód módosításhoz elég a módosítás jog és nem kell ezentúl rendszergazda jogosultság.

Bővített bizonylat készítési jog esetén is adható tétel sorengedmény.

Egyéb kényelmi funkciók

Termék felvételnél az ablak kinyitásakor Darabra áll be a mennyiségi egység választó és nem az abc-ben első egységre.

Termék felvételnél, ha a regisztráció során a cégadataiban alanyi mentes-t állított be, akkor az áfakulcs választó az ablak kinyitásakor Alanyi mentesre (ALM) áll be automatikusan.

Több ársor egymás utáni excel importálásakor jelentkezett "alias" hiba javítva.

 

19.0.3-as frissítés (2019.02.26)

Bankszámlára érkezett utalások egyszerű könyvelése

Sok időt takaríthat meg az új funkcióval, mely több banki program exportfájlját felhasználva tudja automatikusan kiegyenlítettnek könyvelni a beérkezett utalásokat.

Utalásra feladás banki rendszereknek

A bevételezéskor, vagy egyéb költség rögzítésekor felvitt számláit tudja feladni több banki rendszernek utalásra. Így nem kell duplán rögzítenie az utalások adatait és időt takaríthat meg munkája során.

Tárolási hely megadása bevételezéshez is

A raktáros kollegák a kimenő bizonylatok mellett már a bevételezésekhez is megtekinthetik a termékhez rendelt tárolási helyeket.

19.0.2-es frissítés (2019.01.29)

GLS csomagfeladás bővítése

A GLS rendszerébe történő adat továbbítást felhasználói jelzések alapján módosítottuk. Bizonyos adatok megjegyzése kapcsolóra került. Aznapi feladás támogatásra került.
Mivel a GLS API felülete kevesebb lehetőséget kínál, mint a GLS Connect programja, így elkészítettük azt a lehetőséget is, hogy a számlázó program exportáljon adatokat a GLS Connect programjának, ami a számítógépén fut.
Így választhat a kétféle GLS feladási mód között. (Az API-s verzió már lentebb bemutatásra került.)

Díjbekérő, Proforma számla -> Előleg számla elszámolás lehetősége

Többször tapasztalták ügyfélszolgálati kollegáink, hogy sokan a díjbekérőre és a proforma számlára egy rendelés felvételként gondolnak. Pedig ezek szerepe nem ez lenne.
Ugyanis a fent említett bizonylatokat akkor kellene használni, ha Ön azonnal tud szállítani és számlázni a díjbekérőre beérkezett utaláskor. Tehát nem utána kezdi beszerezni, legyártani, ami hetekbe is telhet. Ez utóbbi működés a Rendelés felvétele és az ahhoz kiállított előleg számla jellemzője lenne valójában.
Ilyen esetben azt alkalmazták többen is, hogy a díjbekérőt nem tudták azonnal leszámlázni (hiszen nincs is készlet) hiába fizették ki. Emiatt a beérkezett utalás alapján egy előleg számlát készítettek a pénzügyi teljesítésről. Viszont ezt eddig nem lehetett figyelembe venni a díjbekérő vagy proforma számlázásakor, mert a program nem számított arra, hogy rendelés rögzítésnek használják ezeket a bizonylatokat.
Mivel ez a keveredés több ügyfélnél is előfordul, úgy döntöttünk, hogy megoldjuk az előleg beszámítását a díjbekérő és proforma számlázásakor is. Így a díjbekérő számlázása és a proforma számlázása ablakokba bekerült az Előleg kiválasztó gomb.


 

19.0.1-es frissítés (2019.01.03)

Gyors javítás.

19.0.0-as frissítés (2018.12.10)

Vevő adatok lekérése adószám alapján NAV rendszeréből

Új vevő felvételénél lehetősége van csak az adószám beírásával a NAV rendszeréből lekérni a vevő név és címadatait. Így ezeknek az adatoknak begépelése megspórolható. Az adatók módosításnál is lekérdezhetők.

GLS csomagszállítás támogatása

Lehetősége van a programból kinyomtatni a GLS csomagszállító címkét, melyet online kér le a program GLS rendszerétől. Önnek nyomtatás után már csak rá kell ragasztania a csomagra.
A GLS utánvétes elszámoló fájl importálásával pár gombnyomással gyorsan lekönyvelheti a beérkezett utalásokat.

Bejövő utalások könyvelése import fájlok alapján

Az utalás azonosítása és könyvelése lehetséges számlaszám, rendelésszám, foglalás szám vagy GLS utánvét részletező alapján. A program mappájában található DOKUMENTUM mappában találja az importálható minta fájlokat.

Tétel adatok exportálása és importálása, félkész bizonylatok elmentése

Bővítettük az tétel adatok exportálásának és importálásának lehetőségét. Felhasználási lehetősége az Ön kreativitásán múlik. Pár példát bemutatunk az alábbi videón. A program mappájában található DOKUMENTUM mappában találja az importálható minta fájlokat és a leírást tartalmazó dokumentum fájlt.

Blokknyomtató

A blokknyomtatókat eltérő felfogású driverek vezérlik. Az egyik csak olyan margótól nyomtat ahova már tud nyomtatni és ezért nem kell margót állítani nekik (Bixolon,Samsung stb.), míg a másik típus oda is nyomtatna ahová a hardvere nem tud és ezért margót kell elhagyni neki (Epson,Star).
Ennek az ellentmondásnak megfelelően módosítottuk a blokknyomtatós nyomtatást és így mind a két típus alkalmas lett arra, hogy betű levágás nélkül tudjon nyomtatni.

Belföldi árajánlat

A termék besorolási számát (VTSZ,SZJ stb.) is feltünteteti a nyomtatásban.

Jövedéki termékek kezelése

A NAV vámtisztek kérik a jogcím kódokat az értékesítésnél és bevételezésnél egyaránt. Ezek megadhatók a megfelelő mezőkben, valamint a lekérdezéseknél lehet szűrni a jogcím kódokra.

Kiszállításnál ebben a mezőben

NAV jövedéki jogcímkód megadása

Bevételezésnél is megadható

NAV jövedéki jogcímkód megadása bevételezésnél

A nyilvántartásban is lehet szűrni a jogcímkódokra

NAV jövedéki jogcímkód lekérdezése

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]