Vonalkód nyomtatás

Szinte már nélkülözhetetlen a vonalkódok használata a kereskedelemben. A gyártók és forgalmazók munkájának elősegítésére készült program többféle típusú vonalkódot tud generálni és nyomtatni. (EAN-128, EAN-13, EAN-8, UPC-A, UPC-E, ITF-14, CODE-39) A felhasználó által tervezett címkékre nem csak vonalkódokat, de képet, keretet vagy tetszőleges szöveget is el lehet helyezni. Sok beszállítótól a hypermarketek megkövetelik a megfelelő címkék elhelyezését az árucikkeken. Fogyasztóvédelmi előírás, hogy a termékeken magyar nyelvű ismertetőt, származási helyet és forgalmazót megjelölő címkének kell lennie. Mindezen címkéket könnyen és gyorsan előállíthatja a szoftver segítségével. Az EAN szabványoknak megfelelő ellenőrző kódokat a vonalkód nyomtató szoftver automatikusan számolja és helyezi el a megfelelő helyeken.
Az utóbbi években azonban rohamosan elterjedt az egyszerű termékazonosításon túl a kiterjesztett adattartalmak megjelenítésére is alkalmas EAN128 rendszerű vonalkódok használata.  Az EAN128 rendszerű vonalkódok használatát több nagy kereskedelmi lánc is előírta már a beszállítói számára. Általában a termékre jellemző egyéb információkat kérik vonalkódos formában feltüntetni, mint pl. a gyártás napja, a lejárat napja vagy akár a gyártási szám. Az így feltüntetett tartalmat könnyen és gyorsan be lehet juttatni a kereskedelmi vállalatok elektronikus rendszereibe. Az egyszerű termékazonosításra szolgáló vonalkód címkéket általában nyomdai úton viszik fel a csomagolásra. Az EAN128 - at tartalmazó logisztikai címkék tartalma azonban többnyire változó, ezért az előre történő előállításuk nyomdai úton nem gazdaságos, illetve olykor egyáltalán nem is lehetséges. Ebből adódik, hogy a előállítás helyén a termék gyártója, vagy beszállítója kénytelen elkészíteni a szükséges vonalkódokat a napi paramétereknek megfelelő formában. Ehhez szüksége van egyfelől egy szoftvereszközre, amellyel meghatározhatja a vonalkód tartalmát, másfelől a szoftver működtetésére alkalmas számítógépre, valamint  a vonalkód elkészítésére szolgáló, akár normál A/4-es vagy speciális nyomtatóra.
Élesíthető számlázó program letöltése
LabelMaster Light (EAN-128 nem elérhető) a program ára  12.000 Ft + áfa.
LabelMaster (EAN-128 támogatással) a program ára  30.000 Ft + áfa.

Nyomtatható vonalkód típusok

EAN 8 / EAN 13
EAN-128
UPC-A / UPC-E
ITF-14
CODE39

Kivonatos ismertető a program lehetőségeiből:

Bármilyen gyártmányú és felosztású etikett papírra lehetővé teszi a vonalkódokat, vagy feliratokat tartalmazó öntapadós címkék megtervezését.
Minden Windows illesztőprogrammal rendelkező nyomtató legyen az A/4-es vagy speciális vonalkód hőnyomtató  használható nyomtatásra.
Megbízhatóan, az EAN128 részletesen lefektetett szabályainak megfelelően kódolja a kívánt tartalmat.
A kódolás során az EAN128-ban használható mindhárom kódkészletet használja, szükség esetén közöttük automatikusan kapcsol át, ezzel a lehető legrövidebb kódot hozza létre.
Ismeri az EAN 128-ban rendszeresített adattartalom azonosítókat, így a vonalkód tervezésekor ellenőrizni tudja a felhasználó által bevitt adatot. Megakadályozza a hibás formátumú adatbevitelt, illetve szükség esetén a bevitt adatot a szabályban rögzített formátumra hozza, kiegészíti.
A vonalkódban bárhol szükséges ellenőrző számokat minden esetben kiszámítja, kézi bevitelét nem engedi meg.
A sorszám jellegű EAN128 adatokat tudja automatikusan növelni, vagy csökkenteni.
Bármilyen gyártmányú és felosztású etikett papírra lehetővé teszi a vonalkódokat tartalmazó öntapadós címkék megtervezését és ezeket bármilyen Windows driverrel rendelkező nyomtatóra ki tudja nyomtatni.
Lehetősége van külső adatbázisból származó adatok címkékre helyezésére, ezzel például boríték címzések  készíthetők külső partnertörzsből.
Egy nyomtatáson (oldalon) belül Ön akár mindegyik címkét más-más adattartalommal képes feltölteni, illetve a lapon adott pozíciókban üres címkéket tud elhelyezni. Ezzel támogatja a program az etikett papírok minél gazdaságosabb felhasználását.

A regisztrálatlan program demo üzemmódban indul el! A DEMO korlátozásai:

Címke képet csak gyengített minőségű JPG formátumban tud menteni.
Nyomtatás során a címkék 50%-ára (véletlenszerűen kiválasztva) a DEMO feliratot nyomtatja a tényleges tartalom helyett.
A 4db / oldalnál kevesebb etikettet tartalmazó papírok esetén csak az előkép funkció érhető el, a tényleges nyomtatás nem működik.

Fontos!

Ennél a programnál a regisztrálás számítógépre szól, ezért a programot arra gépre kell telepíteni, melyen használni fogják. A megrendelést a programban található megrendelő lappal kell elkészíteni, mely tartalmazni fogja a számítógép azonosító adatait is, melyre a regisztráció vonatkozni fog!

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]