Polccimke készítés

Törvényi előírás kötelezi a kiskereskedelmi boltokat polccímke kihelyezésére az üzletekben. A polccímkén az eladási áron felül a termékhez köthető mennyiségi egységárat is fel kell tüntetni a vásárlók tájékoztatása érdekében. Ez azt jelenti, hogy a kínáló polcon vagy például a hűtőben egy üdítőital esetében az üveges áron kívül fel kell tüntetni az egy literre vonatkozó árat is.

Az alábbi példákban bemutatunk több termék polccímke létrehozási beállítását.

Egy 0,5 literes üdítő ital beállítása a termék felvétel vagy módosítás ablakban. Az ablak jobb felső részén jelölje be a "Polccímkés" jelölő négyzetet. Válassza ki a termék természetes mértékegységét Polc egységnek Ha még nincs ilyen kis + gombbal vehet fel új egységeket. Adja meg, hogy mennyi a termék tartalma a természetes polcegységében kifejezve. A polcegységnek és a mennyiségi egységnek nem kell egyeznie. Jelenesetben a mennyiségi egység üveg, míg a polcegység literben van kifejezve.

A kép nagyobb méretéhez kattintson a képre jobb egérgombbal, majd a menüben válassza a kép megjelenítése új lapon pontot.

Polccimke ablak üdítővel

A következő példában egy előrecsomagolt 25 dkg-os párizsi termék beállításait tekintheti meg.

Polccimke párizsival

A polccímke nyomtatását a bevételezés menüben találjuk.

Polccimke menü

A menüpont aktiválása után megjelenik az intelligens polccímke készítő ablak. A polccímkék nyomtatásához 70*37 mm-es címkéket tartalmazó A/4-es lapra lesz szükségünk. A lapon 3 pályán helyezkednek el a címkék - 24 db. A takarékos felhasználáshoz meg lehet adni, ha a lapról esetleg már hiányoznak címkék. Ennek hatására a már felhasznált címkék helyét kihagyja a program és a következő címkére nyomtat. Példánkban ez most 1 lesz.
Az ablakban már kiválasztva jelennek meg azok a termékek melyek értékesítési ára változott például bevételezés közben, vagy áru módosításkor illetve új termékként lettek felvéve. A listához lehet hozzáadni vagy elvenni termékeket. A szűrő lapon a termék szűrési feltételeket lehet állítani a kiválasztás meggyorsításához.

Polccimke ablak

A nyomtató gombra kattintva a program figyelmeztet az etikettes papír behelyezésére, majd  a nyomtató kiválasztása után kinyomtatódnak a címkék.

Polccimke nyomtatás

bahis siteleri 2022

Mint látható egy helyet kihagytunk jelen esetben. A címkén megjelennek az előírt adatok. A polcegység árat automatikusan számolja a program a polccímkéhez megadott természetes egység és a termék tartalma alapján.
Önnek nincs más teendője, csak felragasztani a polccímkét a terméket tartalmazó polc sínjére.

A program a nyomtatás végén felteszi a kérdést, hogy törölje-e az ármodosulási jelzőket. Amennyiben sikerült a nyomtatás válaszoljon igennel. Ennek hatására a termékek ármodosulási jelzője törlődik. Legközelebb automatikusan csak akkor kerülnek kiválasztásra címke nyomtatásra, ha változik az ára, vagy módosulnak adatai. Szükség esetén, természetesen ilyenkor is lesz lehetőség a termék kézi kiválasztásra.

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]