Fordított adózás kezelése számlázó programban

Gyorsan és könnyen készíthet fordított adózású számlát, bevételezést, árajánlatot, rendelés stb. anélkül, hogy a termékeket, szolgáltatásokat újból fel kellene venni a FOA áfa kulcs alá.
Az összes jelenleg forgalmazott számlázó programunk tartalmazza a fordított adózás támogatását. A szolgáltatásokat és a hozzá kapcsolódó termékeket a normál áfakulcsával lehet felvenni a terméktörzsbe. Fordított adózású bizonylatok készíthetők illetve rendelkezésre áll a vegyes áfa kulcs választással készíthető bizonylatok rögzítése is. Ezeket a menüpontokat kiválasztva olyan bizonylatok készíthetők, melynek minden terméke az eredetileg beállított áfa kulcsától függetlenül FOA áfa kulcsba vagy a tétel felvételénél kiválasztott áfa kulcsba kerül.

A kimondottan FOA számlázási ablakban ellenőrzésre kerül az is, hogy megadták-e a vevő adószámát a felvételnél. Amennyiben nincs megadva, akkor nem engedélyezi a számla készítést. Ilyen esetben a vevõ adatit módosítani kell és az adószámát a törvényben meghatározottak alapján meg kell adni az adatai között.

Kimenő bizonylat készítése Fordított adózással

A kimenő bizonylatok esetében (számla, szállítólevél, díjbekérő, proformaszámla, rendelés, foglalás, árajánlat) lehetőség van egyszerűen fordított adózású bizonylatok előállítására.

Fordított adózá menüpontok

A fordított adózású ablakban a bizonylatra kerülő tételek az eredeti ÁFA kulcsuktól függetlenül fordított adózással kerülnek fel. A program ellenőrzést végez a vevő adószámának meglétére is, mely a FOA-s számlák kötelező adattartalma.

Kimenő bizonylatok készítése áfa kulcs választással

A bizonylatokra a tételfelvételnél kiválasztható áfa kulccsal vegyesen kerülhetnek fel termékek. Lehetősége van egy számlán belül FOA-s és normál áfa kulcsú termékek értékesítésére is.

Áfa kucsl kiválasztásos számla készítés

Bevételezésben fordított áfa kulcsos és áfa kulcs választásos módszer alkalmazása

Egyre több termék kerül a fordított áfa kulcs körébe.
A teljes mértékben FOA-s termékeket tartalmazó számlákat és szállítóleveleket a Fordított adózású bevételezéssel lehet elvégezni a legkönnyebben. Ebbe az esetben a termék valós áfa kulcsától függetlenül FOA kulccsal történik a bizonylat elkészítése.

Fordított adózású bevételezés
Vegyes számlák esetén - melyen normál áfa kulcsos és fordított adózású termékek is vannak,- használható az áfa kulcs választásos bevételezés, melynél tételenként lehet beállítani az áfa kulcsot. Szintén ez használható alanyi mentes kisadózóktól, őstermelőktől történő bevételezés esetén.

Bevételezés áfakulcs választással

bahis siteleri 2022
A fordított adózáshoz kapcsolódó bevallás automatikusan elkészíthető a NAVÁFAFOA kiegészítővel.
A fordított áfa bevallás elkészítése 1565A nyomtatványon.
Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]