OnLine pénztárgépek kiváltása

2016. szeptember 30-tól tovább bővült azon tevékenységek köre, melyek Nyugtát csak Online Pénztárgéppel bocsáthatnak ki.

- gépjármű-javítás, karbantartás
- gépjárműalkatrész kiskereskedelem
- motorkerékpár, alkatrész kereskedelem és javítás
- plasztikai sebészet
- táncteremi és diszkó működtetés
- ruházat és textil géppel, kézzel mosási és vegytisztítási, vasalási, tisztítási tevékenység
- fizikai közérzetet javító szolgáltatások
- testedzési szolgáltatási tevékenységek

Ennek kapcsán többen kérdezték ügyfeleink közül, hogy miképpen lehet elkerülni az Online pénztárgép beszerzését, majd havidíjas üzemeltetését, szervizeltetését.

Azon vállalkozások, akik az elvégzett teljesítésről minden esetben Számlát bocsátanak ki, azoknak lehetősége van arra, hogy az adatbevallást pénztárgép nélkül is elvégezzék!

Ehhez a NAV felé a könyvelőjük az ügyfélkapun keresztül benyújthatja az ÁNYK programban kitöltött PTGSZLAB nevű nyomtatványt. Ezt követően havonta be kell adni szintén a NAV ÁNYK programon keresztül a PTGSZLAH jelentést, amiben a kiállított készpénzes számlákat kell lejelenteni.

Viszont fontos, hogy a számla kötelező adattartalmai között szerepel a vevő neve és címe. Tehát csak azok a vállalkozások tudják ezt megtenni, akik minden esetben meg tudják adni ezt a kötelező adatot a számlán.

Például a gépjármű javításnál magától adódik, hiszen a jármű forgalmijában is szerepelnek ezek az adatok. A plasztikai sebészet is ismerheti a vevő adatait és nyugta helyett számlát bocsáthat ki, ami pénztárgép nélkül történhet.

A diszkó viszont biztosan nem tud számlát kiállítani, csak nyugtát. Itt nem lehet megmenekülni az online pénztárgéptől.

Önnek nincs más teendője, minthogy eldöntse, hogy a tevékenysége kapcsán minden bevételéről tud-e szabályos számlát kiállítani, vagy a vevő adatainak hiányában kénytelen nyugtát kibocsátani.

Programjainkban régóta rendelkezésre áll a PTGSZLAH modul, mely a nyomtatványba szükséges adatokat automatikusan előállítja és az ÁNYK programba továbbítja, ami már egyszerűen havonta beküldhető az ügyfélkapun keresztül a NAV-nak. Sok ügyfelünk már az első online pénztárgép bevezetés időszak óta használja ezt a modult, pénztárgép helyett.

A PTGSZLAH modul ára szemben egy pénztárgép 100.000 Ft feletti nettó árával. Továbbá havidíja sincs, szemben a pénztárgép mobilnetes kapcsolatát biztosító  havi díjával és szerviz költségeivel. A meglévő programjához bármikor kapcsolható.

Reméljük segítettünk! A Provimax csapata

 

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]