NAV számlázó program bejelentés

Bejelentési kötelezettsége van a számlázó programjáról a NAV felé

2014. július 1-től a számlázó programok használatát a 23/2014 (Vi.30) NGM rendelet szabályozza. Az előző szabályozás hatályát vesztette (24/1995 PM rendelet) A NAV által kiadott tájékoztató anyagot itt olvashatja.

A számlázó programot használó vállalkozásnak le kell jelentenie a NAV-nál a program nevét és azonosítóját, a program készítőjének nevét és adószámát. Valamint a program használatba vételének kezdetét, vásárlási dátumát és az értékesítő nevét, adószámát. A SZAMLAZO_01 nyomtatványon.
A számlázó programjainkban megtalálható a NAV bejelentő ablak. A kért adatokat könnyen elérhető formába hozza felhasználóinknak. Az ablakban megjelenő adatok segítségére lesznek a nyomtatvány kitöltésében, vagy segít e-mailben továbbítani a könyvelőjének, amennyiben a könyvelője fogja elvégezni a bejelentést az ügyfélkapun keresztül.
A NAV bejelentő ablakban tájékozódhat a program nevéről és azonosítójáról. A készítő adatairól. A program segít meghatározni az első használatba vételi dátumot is. A beszerzés dátumát a program vásárlásakor (bérlésének kezdetekor) kiállított számla alapján tudja kitölteni.
Az új törvényre hivatkozó és a vállalkozása nevére szóló NAV igazolás is kinyomtatható ebből az ablakból!
Szintén elérhető az ablakból az aktuális számlázó program verzió felhasználói kézi könyvét tartalmazó weboldalunk.
A bejelentési adatokat tartalmazó ablakot a Súgó menü -> NAV bejelentési adatok menüponttal érheti el. A menüpont csak élesített programok esetén aktív!

Programjaink a "számlázó program" típusba tartonak! (Nem az on-line-ba!)
Fontos: a beszerzett programot a rendeltetésszerű használatba vételt követően 30 napon belül kell bejelenteni a NAV-nak!

NAV bejelentő ablak elérése

Mikro Számlázó programokban a Regisztrációs fülön találja meg a NAV adatok gombot, melyet megnyomva megnyílik az adatokat tartalmazó ablak.

Mikro Számlázó NAV elérés

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]