NAV EKÁER modul

EkaerA NAV EKÁER rendszerébe közvetlenül a számlázó és ügyviteli programjainkból adhatja fel az EKÁER szám igényléséhez szükséges adatokat. A kiegészítő modulunk a kiválasztott számlát vagy számlákat, szállítólevelet vagy szállítóleveleket közvetlenül a NAV EKÁER oldalán beolvasható XML fájlba konvertálja.
Importálás esetén az ügyviteli programban készített import megrendelést szintén exportálhatja az EKÁER rendszerbe.
Az EKÁER modul használatával egyszerűen és gyorsan oldhatja meg az EKÁER szám igénylését a szükséges szállításokhoz. A vámtarifa számok helyes megadásához a számlázó programokba beépített vámtarifaszám adatbázis lehet segítségére.

A modul ára 30.000 Ft + áfa Megrendelés

A számlázó programokban a Modulok menüpontban találja meg az EKÁER szám igényléséhez tartozó menüpontokat.

EKÁER menü

A Modul bemutatását a számlákból előállított és feltöltött XML fájl elkészítésével mutatjuk be. A beszállítói import rendelésekből hasonlóan lehet XML fájlt előállítani.

Bizonylatok kiválasztása

A megjelenő ablakban válassza ki azt a számlát vagy számlákat, melyekhez az EKÁER számot szeretné igényelni. A példában két számlát választottunk ki. A kijelöl mezővel lehet kiválasztani több számlát is, ha szükséges. A folytatáshoz nyomja meg az EKÁER gombot. Az ablakban lehetősége van a bizonylatok között a már ismert módon szűrni, a bizonylatot és a tételeket is megnézheti.

EKÁER XML fájl feladása

EKÁER alap adatok megadása

Az EKÁER gomb megnyomása után a szállítási adatokat lehet megadni, melyen a Tovább gombbal vagy a fenti fülekkel lépkedhet. Az EKÁER alap adatok fülön tudja megadni az EKÁER rendszerben regisztrált felhasználói nevét és jelszavát. A Kulcs mezőbe az XML fájl aláírására használt jelszót kell megadni. A kulcs az EKÁER rendszerben adható meg. Ezt lentebb az EKÁER rendszer bemutatás végén fogjuk részletesen leírni. Itt dönthet arról, hogy tételesen árunként vagy VTSZ szám szerinti összevonással készíti el a jelentést. Javasolt az Összevont. Az adatokat a program az első exportáláskor megjegyzi és később nem kell újra megadnia, csak, ha változnának.

EKÁER adatok

Feladó adatok megadása

A Feladó fülön értelemszerűen a feladó adataival kell kitölteni a következő mezőket.

Feladó adatok

A címzett adatok megadása

A címzett fülön lehet megadni a vevő adatait, melyet automatikusan kitölt a vevő adataival a program. A NAV formátumú cím megadás miatt előfordulhat, hogy beavatkozásra lesz szüksége. A programban a vevő adatoknál meg lehet adni a NAV formátumú címet is. Leírását lentebb olvashatja majd.

Címzett adatai

A szállító jármű adatok megadása

A Szállító-Jármű fülön adhatja meg a szállító jármű adatait. Az utolsó jármű beírása gomb, ha már készített feladást, akkor az utoljára használt jármű adataival automatikusan kitölti a mezőket.

Felrakóhely megadása

A felrakóhely fülön az áru felrakodásának helyét kell megadnia. Itt is segítségére lesz a program az utolsó adatok megjegyzésével.

A lerakóhely megadása

A Lerakóhely megadása fülön megadhatja a lerakóhelyet. Automatikusan a címzett címe kerül ide. Módosíthatja, ha szükséges.

Ellenőrzés és XML fájl elkészítése

Az Ellenőrzés fülön először nyomja meg a Lekérdez gombot. Itt szükséges egyszer megadni a modulhoz kapott regisztrációs kódokat is, melyet megjegyez a program. A Lekérdez gomb hatására jelen esetben összevontan VTSZ szám szerint megjelennek az értékek és súlyok a tételes bejelentéshez.

Exportálás XML fájlba

Jelölje be, hogy elfogadja a felhasználási feltételeket, majd nyomja meg az EKÁER-be gombot az XML fájl elkészítéséhez. A fájl elkészül a megadott könyvtárba a bizonylat sorszámával.

Belépés az EKÁER rendszerbe

Az ablakban nyomja meg a NAV gombot. Böngészőjében megjelenik a NAV EKÁER honlapja. Nyomja meg a bejelentkezés gombot.

Adja meg az ügyfélkaputól kapott bejelentkezési adatait és nyomja meg a Bejelentkezés gombot.

Válassza ki az XML feltöltés menüpontot

Először ellenőriztethetjük a fájlt. Nyomja mega Tallózás gombot, majd a megnyíló fájl kiválasztó ablakban válassza ki az elkészített XML fájlt és nyomja meg a Megnyitás gombot. Ha már gyakorlottak vagyunk, akkor az ellenőrzési lépések kihagyhatók!

EKÁER XML feltöltése

Nyomja meg az XML ellenőrzése gombot.

Válaszként egy kérdés jelenik meg. Jelölje be a megnyitás kapcsolót, majd nyomja meg az OK gombot

A kiválasztott programban megnyílik a válasz XML fájl. Ha jó sok SUCCES és OK feliratot látunk benne, akkor minden rendben van és feltölthetjük a rendszerbe a fájlt az EKÁER szám igényléshez.

A már ismert módon használjuk a tallózás gombot, de most a feltöltendő XML fájl feliratnál. Majd a fájl kiválasztása után nyomjuk meg az XML feltöltés gombot.

A fájl feltöltése után menjünk vissza a bejelentések fülre. Legfelül lesz az új bejelentésünk, mely már EKÁER számot is kapott. Megnézheti a bejelentést a ceruzára (módosításra) kattintással.

A részletes adatokhoz görgesse a böngészőjében az oldalt. Itt ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e.

Ha esetleg probléma lenne a bejelentések fülön a kuka gombbal törölheti a bejelentést.

Amennyiben minden rendben van kiléphet az EKÁER rendszerből.

XML aláírási jelszó megadása, változtatása az EKÁER rendszerben

Fentebb írtuk, hogy az XML fájlokhoz aláírási kulcsot kell megadni. Ez a kulcs az EKÁER rendszerben adható meg. Válassza a Felhasználók kezelése menüpontot, majd a kívánt felhasználó neve mellett kattintson a ceruza ikonra (szerkesztés)

Ha nincs megadva XML kommunikációs kulcs, akkor adjon meg. Ezt a jelszót kell megadni az XML fájlt készító ablakban a KULCS jelszónak.

Sikeres és gyors feltöltéseket végezhet rendszerünk segítségével.

Kapcsolódó leírások

Bizonylatokon megjeleníthető a termékek összesített bruttó súlya

Az új EKAER rendszerhez (NAV új szállítmány követő rendszere), csomagküldő vagy webáruházas értékesítéshez ad segítséget az új funkció, mely igény esetén megjeleníti a bizonylatokon a termékek összesített bruttó súlyát. A bizonylatokra kerülő tételek súlyát folyamatosan összesíti a program, így csomagküldésnél a szállítási díjat utolsó tételként felvéve, már tisztában lehetünk a termékek súlyával. Így könnyen alkalmazhatunk súlyfüggő sávos szállítási költséget.
AZ EKAER rendszerben is fontos szempont lett a termékek súlya, mely így könnyen ellenőrizhető. A súlyhatár átlépése esetén jelenthető.

Videós bemutató

Tételek bruttó súlyának kijelzése
A bizonylatra nyomtatáshoz a Rendszer -> Programbeállításnál engedélyezni kell a súly nyomtatását.

A termékek bruttó súlya a felvételnél és a módosításnál az extra áruadatok fülön adható meg. 

Bruttó termék súly megadása

Ha bekapcsolta a bizonylatokon történő megjelenítést, akkor megjelenik a bruttó súly összesítés.

Bizonylatokon a bruttó súly összesítő

 

 

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]