Provimax hírei

NAV számlázó bejelentés

2014. szeptember 15., hétfő 13:56

Egyszerű módszert dolgoztunk ki a számlázó programok NAV bejelentéséhez

Bejelentési kötelezettsége van a számlázó programjáról a NAV felé

Az új 23/2014 (VI.30) NGM rendelet alapján több feladat adódott a számlázó programok használatában: A NAV által kiadott tájékoztató anyagot itt olvashatja. 

1. A számlázó programot használó vállalkozásnak le kell jelentenie a NAV-nál a program nevét és azonosítóját, a program készítőjének nevét és adószámát. Valamint a program használatba vételének kezdetét, vásárlási dátumát és az értékesítő nevét, adószámát.


2. Megszűnt a 24/1995 PM. rendelet hatálya, ezért új igazolásra lehet szüksége a program készítőjétől, miszerint megfelel az új 23/2014 NGM rendelet előírásainak a program.


3. A kötelezően előírt dokumentációnak a számlázó program minden funkcióját ismertetnie kell.

 

Mivel egyenként nem lenne túl gyors folyamat tájékoztatni telefonon, illetve e-mailen több ezer felhasználót a rá vonatkozó adatokról, ezért, a legegyszerűbb és leggyorsabb módot igyekeztünk kitalálni arra, hogy a számlázó programjainkat használó vállalkozások könnyen érjék el azokat az adatokat, melyeket a NAV nyomtatványon kell megadni.

Elkészítettünk egy új program frissítést, melybe bekerült egy NAV bejelentő ablak. Az új ablak a kért adatokat könnyen elérhető formába hozza felhasználóinknak. Az ablakban megjelenő adatok segítségére lesznek a nyomtatvány kitöltésében, vagy segít e-mailben továbbítani a könyvelőjének, amennyiben a könyvelője fogja elvégezni a bejelentést az ügyfélkapun keresztül.

A NAV bejelentő ablakban tájékozódhat a program nevéről és azonosítójáról. A készítő adatairól. A program segít meghatározni az első használatba vételi dátumot is, amennyiben évekkel ezelőtt vásárolt program miatt nem emlékezne rá. A beszerzés dátumát a program vásárlásakor (bérlésének kezdetekor) kiállított számla alapján tudja kitölteni. Amennyiben könyvelési anyagában nem találja a vásárláskor kapott számlát, akkor ezen az űrlapon igényelhet másolatot róla. Viszonteladónál történt beszerzés esetén nem tudunk számla másolattal segíteni Önnek.

Az új törvényre hivatkozó és a vállalkozása nevére szóló NAV igazolás is kinyomtatható ebből az ablakból!

Szintén elérhető az ablakból is az aktuális számlázó program verziónak az összes funkcióját tartalmazó felfrissített felhasználói könyveket tartalmazó weboldalunk. (A könyveket újraírtuk és az aktuális verziók összes funkcióját ismertetik.)

Az új bejelentési adatokat tartalmazó ablakot a Súgó menü -> NAV bejelentési adatok menüponttal érheti el. A menüpont csak élesített programok esetén aktív!

NAV bejelentő ablak elérése

 

A frissítés verzió száma: 14.3.0, mely az összes számlázó programunkat érinti. A frissítés kötelező!

Mikro Számlázó programokban a frissítés után a Regisztrációs fülön találja meg a NAV adatok gombot, melyet megnyomva megnyílik az adatokat tartalmazó ablak.

Mikro Számlázó NAV elérés

A 2014. július 1-ét megelőzően beszerzett ingyenes Mikro Számlázó esetén számla nem készült, ezért a beszerzés napjához a regisztrációs lapon megadott kibocsátási dátumot írják. Július 1-ét követően beszerzett programok esetén a forgalmazótól kapott számla dátumát kell beírni.

 

 

Programjaink a "számlázó program" típusba tartonak! (Nem az on-line-ba!)

Fontos a bejelentési határidő betartása: 2014 október 1-jét megelőzően beszerzett programok bejelentési határideje november 15.
2014. október 1-jét követően beszerzett programokat rendeltetésszerű használatba vételt követően 30 napon belül kell bejelenteni a NAV-nak.

 

Miért kötelező a frissítés?

Programjaink az évek alatt sokat fejlődtek és rengeteg új funkcióval bővültek. Az előírt új dokumentációk a frissített verziók funkcióit mutatja be, melyek régebbi verziókban nem voltak vagy nem így működtek.
Az új törvény alapján friss igazolásra lehet szüksége, melyet az aktuálizált dokumentáció és az eltérő rendeletszám miatt, csak az aktuális verzióhoz adhatunk ki.

 

A frissítések megrendelése

Amennyiben rendelkezik már 2014-es frissítési kóddal, vagy bérletes felhasználónk, vagy egy éven belül vásárolt programot használ akkor ingyenes a frissítés. Ez esetekben nincs szükség megrendelésre, a frissítő program automatikusan detektálja az ingyenességet és nem kéri, vagy már ismeri a 2014-es frissítő kódot.

A frissítést megrendelheti a megrendelés oldalunkon. A megrendelést követően proforma számlát fog kapni a megadott e-mail címre. A számla kiegyenlítését követően küldjük a frissítési kódot, melyet a frissítő programban kell majd megadnia.

Frissítés megrendelés

 

A programból indítható frissítés használata

A frissítések a programokból indíthatók a következő videó bemutatja a frissítés menetét.  (Csak a 13-as verziótól)

 

Frissítés telepítése letöltéssel

A 14.3.0 frissítés letölthető, majd a számítógépen futtatható. Használatáról további információ a letöltési oldalon olvasható.

 

Facebook ProvimaxEz a cikk előbb  megjelent a Facebook oldalunkon mielőtt hírlevelünkben. Kövessen ott is minket!

Kérjük lájkoljon minket, ha tetszett!

 

Megtisztelő figyelmét köszönjük!

 

Önökért dolgozik a Provimax csapata

 
Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]