Provimax hírei

Blokknyomtatóval - Számla és nyugta melléklet készítés

2014. január 18., szombat 11:15

Nyugta mellékleteket és egyszerűsített számlákat is készíthet windows driveres blokknyomtatóra

Bővítettük számlázó programjaink blokknyomtatóval történő felhasználási lehetőségeit. Az eddigi egyszerű DOS-os nyugta mellékletek helyett illetve mellett bevezettük a windows driverrel rendelkező blokknyomtatók támogatását. A windows típusú nyomtatás lehetőséget teremtett az egyszerűsített számlák és a nyugta mellékletek professzionális elkészítésére.

A blokknyomtatók használatba vétele nagyon egyszerűen történik a számlázó programokba. Telepítse a nyomtató driverét, majd a programban állítsa be windows blokknyomtatónak. A program ezáltal megjegyzi, hogy melyik nyomtatót kell használnia a blokkos típusú nyomtatásokra.
Szintén a beállítás ablakban adhatja meg, hogy a számlázóban készített egyszerűsített számlák nyomtatására is a blokknyomtatót kívánja-e igénybe venni.

A blokknyomtatók lehetnek önállóan kapcsolt porton (USB,COM,LPT) vagy hálózati blokknyomtatók Ethernet interface-el. A windowsban lehetősége van a blokknyomtatót megosztani más felhasználók számára is (vagy az ethernetes hálózatos verzió alapból ilyen), így akár egy blokk nyomtatóval több eladásást végző számítógép, illetve munkahely kiszolgálható. 80 mm széles szalagot használó blokknyomtatótra van szükség.

A program blokknyomtatóra történő beállítása videón megtekinthető -->>

Egyszerűsített számlák blokknyomtatóval

A számlázó programjainkban szerepel az egyszerűsített számla készítése, melyek blokknyomtatóra vagy A/4-es papírra is kinyomtathatók.
Egyszerűsített számláinak gyors és hatékony elkészítési módszere a hőpapírra nyomtatott számlák sokasága. Különösen ajánlott kiskereskedelmi rendszerekben, ahol a készpénzes és bankkártyás fizetés esetében tömegesen egyszerűsített számlákat bocsáthatnak ki a vevőknek. Komoly anyagi megtakarítás érhető el a normál A/4-es nyomtatások helyett.
A pénztárgépes kiadásokról is készíthet blokknyomtatóval egyszerűsített számlát. A nyugta számlázása ablakban a kiválasztott nyugtához beállíthatja a vevőt, vagy újat vehet fel, majd a blokknyomtatóra vagy A/4-es lapra egy gombnyomással elkészítheti a vevőnek a számlát.


A mi pénztárgépes rendszereinkben nem kell előre jeleznie a vevőinek, hogy áfá-s számla igénye van! Sőt először a nyugtát kell elkészítenie, majd az alapján kérésére elkészül a számla is, melyhez hozzá tudja csatolni a nyugtát.
NAV (Apeh) előírás pénztárgép használat esetén, hogy készpénzes számla kiadás esetén is a készpénzes forgalomnak át kell mennie a pénztárgépen. Az általunk nyújtott megoldással biztosan nem felejti el a bizonylatot átfuttatni a pénztárgépén és a nyugtát az önnél maradó számla másolathoz tűzni.

Pénztárgépes kiadás - blokknyomtatóval

A pénztárgépes kapcsolatra több féle módszert ismernek számlázó és raktárkezelő programjaink. A teljesen automata összeköttetésen át a kézzel kezelt pénztárgépig lehetősége van az értékesítéseit a számlázó rendszerbe rögzíteni és ezzel a raktárkészletét pontosan kezelni.

Az elmúlt időszak kaotikus pénztárgép vásárlási lázában sokan szereztek be olyan pénztárgépet, melyet nem lehet automatikus módra bekötni a számlázó programokba, mert nincs meghajtó drivere, vagy a forgalmazóik még nem készítették el ezeket a drivereket.

A mai napon eddig két automatikus működésre alkalmas pénztárgép típust illesztettünk programjainkhoz. Ezek száma a jövőben változni fog a forgalmazók által elkészülő drivereknek megfelelően illesztünk további pénztárgépeket.

Az átmeneti időben vagy akár később is sokan választják a pénztárgép manuálisan, azaz kézzel történő vezérlését. Ennek megfelelően módosítottunk mi is programjainkon. A pénztárgépes kiadás ablakunkba - melyben gyors vonalkódos értékesítést tud végezni - a rácshálóba feltüntetjük a termék áfa kulcsát is, így könnyen kiválaszthatja a termék áfa szerinti gyűjtő gombját a pénztárgépen.

Az eddigi DOS típusú blokknyomtató kezelés mellett bevezettük a már elterjedtebbnek számító windows blokknyomtató kezelést. A termékek vonalkódjának lehúzása után a program képes gyorsan kinyomtatni a nyugtához mellékelhető "részletező mellékletet". A visszaadási ablakban megjelennek a pénztárgépbe kézzel beütendő adatok gyűjtők szerinti bontásban összegezve. A nyugtára csak egy összegben kell beütni az értékesítést, a vásárló tájékoztatására szolgáló részletes listát a blokknyomtatón kinyomtatott melléklet tartalmazza, sokkal informatívabban, mint pár szám termék név nélkül.
A részletező melléklet nem helyettesíti a nyugtát, tehát a pénztárgéppel készített nyugtát át kell vele együtt adni.

Amennyiben a vevő számlát kérne, akkor a feljebb már ismertetett nyugta számlázása lehetőséggel gyorsan készíthet egyszerűsített számlát szintén a gyors blokknyomtatójára.

A teszteléshez használt Bixolon 350II blokknyomtatót az Altcash Kft. biztosította számunkra, melyet ezúton is köszönünk!

Egy videó a nyomtató működéséről 3 példányos egyszerűsített számla nyomtatása.

A windows blokknyomtatók illesztése a 14.0.1-es verzióktól érhető el.

A 2014-es frissítési kóddal rendelkező és bérletes felhasználóinknak a frissítés ingyenes.

Frissítés letöltése -->> vagy használa a számlázó programokba beépített automata frissítés letöltést.

Facebook ProvimaxEz a cikk megjelent a Facebook oldalunkon is.

Kérjük lájkoljon minket, ha tetszett.

Üdvözlettel: a Provimax csapata

Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!
Adja meg a kívánt aldomaint:
.[@WSG_DOMAIN@]